Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суть соціальної відповідальності полягає в гармонізації відносин між бізнесом, владою та суспільством при обов'язковій публічності цих відносин. Михайло Добкін

Суть соціальної відповідальності полягає в гармонізації відносин між бізнесом, владою та суспільством при обов'язковій публічності цих відносин. Михайло Добкін

Відкритість процесів співпраці соціально відповідального бізнесу та влади – це єдиний вірний шлях, який буде мати ефект для окремих верств населення, територіальних громад, а в кінцевому підсумку – всього суспільства. Таку думку висловив сьогодні в ході семінару-практикуму «Сталий розвиток регіонів: роль соціально відповідального бізнесу» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що взаємини влади, бізнесу і територіальних громад мають бути публічними, тому що в іншому випадку вони не принесуть очікуваного результату.

«В сучасному світі при загальній глобалізації корпоративна соціальна відповідальність набуває все більшого значення. На досвіді найуспішніших компаній ми бачимо, що і бізнес, і влада в таких відносинах давно вже відійшли від піару і працюють в секторі, де влада створює умови, а бізнес, крім сплати податків і зборів, які і так повинні піти у державну скарбницю, добровільно бере на себе деякі зобов'язання. Це дозволяє вирішити проблеми, з якими ні територіальна громада, ні влада не можуть впоратися самостійно», – підкреслив губернатор.

За його словами, зараз Україна тільки прагне прищеплювати в нашому суспільстві всі ті цінності, які давно вже прийняті в економічно розвинених державах. Робляться певні кроки з гармонізації соціального законодавства відповідно до високих європейських стандартів і привнесення в повсякденне життя відкритих чесних правил взаємовідносин між владою, бізнесом і суспільством.

«На думку Харківської облдержадміністрації, суть соціальної відповідальності полягає в гармонізації відносин між бізнесом, владою і громадою з обов'язковою умовою – повною відкритістю і публічністю цих відносин. Ми дуже пишаємося тим, що наш регіон постійно називають лідером, коли мова йде про створення комфортних умов для ведення бізнесу та підвищення конкурентоспроможності. Тому наш успіх для мене, перш за все, – вміння знаходити спільну мову з бізнесом і з громадами», – підбив підсумок Михайло Добкін.