Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина приймає першу Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізичної культури і спорту

Харківщина приймає першу Всеукраїнську учнівську олімпіаду з фізичної культури і спорту

На базі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту 24 березня відбулася церемонія відкриття ІV етапу першої Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту, започаткованої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови оргкомітету Всеукраїнської учнівської олімпіади Галина Коломоєць, директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна він привітав учасників змагань та зазначив, що вони вже увійшли в історію.

«Слобожанщина - це перший регіон, який міністерство визначило пріоритетним у проведенні першої Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізичної культури і спорту. Мені дуже приємно, що у нас на Харківщині увага фізичному вихованню і спорту приділяється особлива. Особлива і особиста для кожного учня  і для кожного спортсмена. Я бажаю всім педагогам, що присутні тут, щоб ви побачили відображення своєї праці в успіху ваших учнів. Безумовно сьогодні історичний час, історична подія – бо вони вже стали учасниками таких серйозних змагань. Я бажаю всім учасникам змагань перемог в кожному окремому виді і в загальнокомандному, але ж хочу зазначити, що переможе сильніший», - сказав Роман Шаповал.

25 – 26 березня представники всіх 27-ми регіонів України будуть змагатися як в теоретичному турі олімпіади, так і в змаганнях з баскетболу, волейболу, гандболу, гімнастики, легкої атлетики, туризму й футболу.