Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реформа місцевого самоврядування є необхідною для України. Віктор Янукович

Реформа місцевого самоврядування є необхідною для України. Віктор Янукович

Як підкреслив сьогодні в ході засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович, українське суспільство готове до реформи місцевого самоврядування. За його словами, реформа має визначити напрями, механізми та терміни формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Вона сприятиме максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, укріпленню інститутів демократії, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності. «Сьогодні настав час практичних дій для створення належних умов такої реформи», - зазначив глава держави.

Як підкреслив Віктор Янукович, нинішня система роботи органів місцевого самоврядування є неефективною і заважає євроінтеграції України.

«Правове регулювання та сама практика місцевого самоврядування не задовольняють сучасних потреб України. Зауважу, що при цьому вони також не відповідають Європейській хартії місцевого самоврядування. Невиконання ж положень Хартії є істотною перепоною на шляху реалізації курсу на інтеграцію до Європейського співтовариства», - підкреслив Президент.

За його словами, в основу нової системи мають лягти децентралізація владних повноважень, консолідація ресурсного забезпечення та стратегічне планування розвитку територіальних громад. У той же час голова держави зазначив, що напрацьований проект Концепції реформи місцевого самоврядування потребує широкого обговорення в суспільстві.

«Вважаю за необхідне розпочати на всіх рівнях широку дискусію навколо напрацьованого проекту Концепції реформи місцевого самоврядування, забезпечити врахування всіх пропозицій, що будуть висловлені нашими співгромадянами», - наголосив Віктор Янукович.