Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розроблена програма дій з відновлення матеріально-технічної бази закладів культури

У Харківській області розроблена програма дій з відновлення матеріально-технічної бази закладів культури

На Харківщині реалізується політика збалансованого функціонування закладів культури. Зокрема, при розподілі коштів враховуються не тільки можливості обласного бюджету, а й потреба мешканців того чи іншого населеного пункту в певному закладі культури. Як підкреслив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в даний час в області ведеться робота зі зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури.

«Приклад збалансованої роботи - це передача театру опери та балету в державну власність. Слобожанщині пощастило, що в місті Харкові є свій театр опери та балету, але з точки зору утримання такої великої установи, ми не можемо собі це дозволити на обласному рівні. Тому проводилася цілеспрямована системна робота, щоб передати це комунальне підприємство у державну форму власності. У 2012 році нам це вдалося, тому на 2013 рік бюджет по сфері культури і мистецтва сформувався бездефіцитно. Це в свою чергу дозволило більш мобільно розпоряджатися фінансовими ресурсами і будувати плани на зміцнення матеріально-технічної бази інших установ. Незважаючи на те, що досить довго і клубні установи, і бібліотеки, особливо сільські, на жаль, приходили в занепад, в даний час розроблена чітка програма дій з відновлення матеріально-технічної бази закладів культури», - сказав Дмитро Кузнєцов.

За його словами, вже в 2012 році в цьому напрямку вдалося досягти певних успіхів. Зокрема, було введено в експлуатацію Печенізький районний будинок культури, проведено ремонтні роботи в інших будинках культури, що дозволило фактично закінчити цикл відновлення районних ДК. В даний час вже розроблено програму з ремонту сільських клубів.