Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харьковская сирень» представить увазі любителів кінематографа фільм «Привид опери» 1929 року

«Харьковская сирень» представить увазі любителів кінематографа фільм «Привид опери» 1929 року

В один з вечорів V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на Алеї почесних гостей буде продемонстрований фільм 1929 року режисера Руперта Джуліана «Привид опери». Показ супроводжуватиме симфонічний оркестр Харківської філармонії. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю Вікторія Маренич.

«Ми продовжуємо реконструкції перших публічних кіносеансів. Цей проект був розпочатий у вересні 2012 року і дуже сподобався харків'янам. Тепер в Харківській філармонії регулярно проводяться реконструкції, і та кількість людей, які приходять на сеанси, свідчить про великий інтерес до історії кінематографа. В рамках нашого кінофестивалю ми замахнемося на дуже серйозний і великий проект – в один з вечорів кінофестивалю, коли вже зайде сонце, на Алеї почесних гостей в супроводі симфонічного оркестру Харківської філармонії на великому екрані ми всі зможемо переглянути чудовий фільм режисера Руперта Джуліана "Привид опери"», – заявила співголова фестивалю.

За її словами, планується, що симфонічний оркестр виконає оригінальну музику до цього кінофільму композитора Габріела Тібодо. На сьогодні ведуться переговори, і оргкомітет розраховує отримати офіційний дозвіл.

Вікторія Маренич зазначила, що така масштабна реконструкція кінопоказу відбудеться в Харкові вперше.

Довідка. «Привид Опери» (англ. The Phantom of the Opera, 1925) – німий фільм жахів за однойменним романом Гастона Леру. Стрічка знаходиться в суспільному надбанні в США і внесена до Національного реєстру фільмів. У 1929 році фільм був повністю перезнятий заново в тих же декораціях і з тими ж акторами. Були озвучені деякі діалоги, пофарбовані деякі сцени. Фільми 1925 і 1929 років дуже схожі, але не ідентичні. Виконавець ролі Привида – видатний американський актор німого кіно Лон Чейні.