Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ювілей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на харків'ян чекають майстер-класи від видатних кінорежисерів

На ювілей Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на харків'ян чекають майстер-класи від видатних кінорежисерів

Сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич розповіла про майстер-класи, які відбудуться в рамках ювілейного кінофестивалю «Харьковская сирень». «У цьому році свій майстер-клас для студентів профільних спеціальностей проведе наш незмінний голова журі, кінорежисер, сценарист, актор, Народний артист РФ Володимир Фокін. Він хоче познайомити наших режисерів-початківців з кінороботами талановитих молодих кінематографістів. Я думаю, що це буде цікаво для нашої творчої молоді, яка буде себе презентувати на кінофорумі», - зазначила Вікторія Маренич.

За її словами, в ході ювілейного кінофестивалю відбудеться майстер-клас французького фахівця з 3D-ефектів і комп'ютерної графіки. «Ми познайомилися з ним під час презентації нашого кінофестивалю в Парижі. Це французький молодий і дуже талановитий режисер, який освоїв і успішно працює з 3D-технологіями. Я думаю, що він допоможе нам з'єднати нашу історію і навіть трошки заглянути в майбутнє», - зазначила вона.

Також Вікторія Маренич повідомила, що цього року на харків'ян знову чекає зустріч у форматі майстер-класу з актором театру і кіно, кінорежисером, Заслуженим артистом РРФСР, Заслуженим діячем мистецтв РФ, першим віце-президентом Гільдії акторів кіно Росії, генеральним продюсером студії «Дебют» Борисом Токарєвим і актрисою кіно, кінорежисером, сценаристом, Заслуженою артисткою Російської Федерації, художнім керівником студії «Дебют» Людмилою Гладунко. «Вони привезуть унікальний фільм про те, що відбувається за лаштунками. Ми побачимо, як знімається фільм, як проходить постановка театральної вистави, - повідомила вона. - Знаючи майстерність і художнє мислення цієї пари, я з нетерпінням очікую ті враження, які викличе ця кінострічка».