Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні буде реанімовано випуск сільськогосподарської техніки

В Україні буде реанімовано випуск сільськогосподарської техніки

Урядом поставлене завдання реанімувати сільськогосподарське машинобудування та збільшити потужності аграрного комплексу. Про це сьогодні заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час прес-конференції для центральних, регіональних та іноземних ЗМІ. За його словами, в Україні заплановано спільне виробництво 400 одиниць зернозбиральних комбайнів, 1,5 тисячі тракторів та іншої складної техніки. Зокрема, наразі завершено випробування та розпочато серійне виробництво перших моделей зернозбиральних комбайнів «Скіф». Також досягнуто домовленості щодо спільного виробництва в Україні до тисячі одиниць комбайнів щороку залежно від потреби.

«Ми плануємо здійснити комплексну модернізацію виробництва та впровадження сучасних видів технологічного обладнання, зокрема на Херсонському машинобудівному заводі, заводі «Червона Зірка» у Кіровоградській області та інших», - сказав Микола Азаров.

Як зазначив голова Уряду, загалом у програмі активізації економіки закладено дуже багато проектів, пов'язаних з розвитком аграрного комплексу. Зокрема, планується побудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси, що дозволить зменшити імпорт молочних та м'ясних продуктів, а також практично у кожній області збудувати овочесховища потужністю майже 1,5 млн. тонн зберігання. Крім того, планується збудувати 5 тепличних комплексів з обсягом виробництва приблизно 0,5 млрд. грн та збільшити потужності масложирових комбінатів, що дозволить довести експорт рослинної олії до 10 млрд. грн.