Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні збільшується фінансування і підтримка сімей з хворими дітьми та дітьми-інвалідами

В Україні збільшується фінансування і підтримка сімей з хворими дітьми та дітьми-інвалідами

На виконання доручень і нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича збільшується фінансування і підтримка сімей з хворими дітьми та дітьми-інвалідами. Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України, про це під час брифінгу повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. «У 2013 році з Державного бюджету на лікування дітей з хронічними захворюваннями виділено майже вдвічі більше фінансування, ніж у попередньому, 2012 році – 403 млн. грн. проти 223 млн. у 2012 році», – сказав він. Зокрема, на дитячу онкологію виділено 216 млн. грн., що дозволить повністю забезпечити потреби в ліках і медикаментах дітей, хворих на онко- та онкогематологічні захворювання.

Уповноважений Президента з прав дитини також додав, що на проведення дитячого діалізу передбачено 8 млн. грн. та втричі збільшено фінансування на лікування дітей з хворобою Гоше – 15,3 млн. грн. «Уперше в бюджеті 2013 року передбачені кошти на лікування дітей, хворих на мукополісахаридоз – 40 млн. грн., та аутизм – 10 млн. грн. Відповідних коштів і навіть протоколів лікування цих хвороб у попередні роки не було», – наголосив Юрій Павленко.

Він зазначив, що відповідно до нових соціальних ініціатив Глави держави цього року повинні на 25% зрости надбавки для сімей, де виховується дитина з інвалідністю: для дітей віком до 6 років – з 486 до 729 грн., для дітей віком 6 до 18 років – з 605 до 907 грн.

Також у 2013 році на 894 грн. має збільшитися розмір щомісячної соціальної допомоги для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність і які виховуються під опікою: для дітей, віком до 6 років – з 1944 до 2838 грн., для дітей, віком з 6 до 18 років – з 2420 до 3314 грн. «Відповідні законопроекти вже ухвалені Урядом на останньому засіданні, і сподіваюся, що Верховна Рада найближчим часом їх схвалить», – сказав Уповноважений Президента з прав дитини.

Крім того, за словами Юрія Павленка, протягом 2013-2014 років має отримати додатковий розвиток мережа центрів денного перебування для дітей-інвалідів, мають бути розширені мережі центрів матері та дитини, соціально-реабілітаційних центрів для вчасного медичного і психологічного супроводження матері з дитиною. Також у повному обсязі слід забезпечити технічними та іншими засобами реабілітації, зокрема підручниками зі шрифтом Брайля, дітей з особливими потребами.

Теги