Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На покращення матеріально-технічної бази медичних установ області в 2012 році було використано майже 200 млн.грн.

На покращення матеріально-технічної бази медичних установ області в 2012 році було використано майже 200 млн.грн.

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, у 2012 році активно продовжувався розвиток матеріально-технічної бази комунальних закладів охорони здоров’я. Всього на проведення будівельних робіт, реконструкцій та капітальних ремонтів з бюджетів усіх рівнів освоєно за рік понад 61 млн.грн.

Зокрема, реконструйовано операційний блок в Обласній клінічній травматологічній лікарні. Загальна вартість робіт складає 2,5 млн.грн., у тому числі 2,1 млн.грн. з державного бюджету. В результаті співпраці влади та бізнесу в лікарні введено в дію реконструйоване ортопедичне відділення загальною площею майже 900 кв. метрів зі створенням сучасних комфортних умов лікування та реабілітації пацієнтів, а також для роботи медичного персоналу, на що залучено майже 1,5 млн.грн. Тут створено унікальну систему кондиціювання повітря, яка значно знизить ризик розвитку післяопераційних септичних ускладнень. Крім того, закуплено сучасне операційне медичне обладнання на загальну суму 185 тис.грн.

На завершення реконструкції головного лікувального корпусу Обласного госпіталю для інвалідів війни з обласного та державного бюджетів виділено 3,7 млн. грн. В закладі проведено капітальні ремонти приміщень терапевтичних відділень, а також ортопедо-травматологічного та фізіотерапевтичного відділень, відремонтовано 80 палат для пацієнтів та більше 100 функціональних кабінетів, повністю замінено комунікації водопостачання, водовідведення, подачі тепла і світла. Госпіталь також отримав сучасне медичне обладнання на суму понад 1,4 млн.грн.

За рахунок обласного бюджету у Харківському обласному центрі служби крові відкрито модернізований хірургічний зал, на що спрямовано майже 600 тис.грн., а це забезпечить повну інфекційну безпеку при заготівлі донорської крові. На модернізацію підрозділів Обласної клінічної лікарні – Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з державного та обласного бюджетів скеровано 7,5 млн.грн.

Тривало успішно розпочате за ініціативи облдержадміністрації будівництво амбулаторій сімейної медицини з вбудованим житлом для медичних працівників. У селі Ватутіне Нововодолазького району введено в експлуатацію нове приміщення амбулаторії з 3-кімнатною квартирою для медиків площею 75,4 кв. м. Загальна вартість робіт становить 2,45 млн.грн., в тому числі 1,9 млн.грн. з державного бюджету.

За кошти місцевих бюджетів виконані роботи з капітального ремонту в амбулаторії загальної практики – сімейної медицини села Козача Лопань Дергачівського району; поліклініки Лозівської міської лікарні, першого поверху приміщення Докучаєвської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Харківського району та інших

Завдяки залученню коштів державного бюджету у вигляді цільових субвенції Харківській області було придбано та розподілено серед медичних установ регіону рентгенодіагностичні комплекси «Медікс», діагностичне ультразвукове та ендоскопічне, стерилізаційне обладнання, 8 одиниць спеціалізованого санітарного транспорту класів В і С.

Всього за сприяння місцевих органів влади всі адміністративно-територіальні одиниці області отримали за рахунок бюджетів різних рівнів медичне обладнання, лікарські засоби та вироби медичного призначення на загальну суму понад 112 млн.грн.