Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарас Шевченко - це геній українського народу, який уособлює Україну в усьому світі

Тарас Шевченко - це геній українського народу, який уособлює Україну в усьому світі

«Тарас Шевченко - це неординарна, видатна особистість. Це геній українського народу, який уособлює Україну в усьому світі. І всі ми - її жителі завжди, незалежно від поколінь, будемо на нього рівнятися і будемо шанувати його пам'ять в своїх серцях. Не треба багато говорити про його значущість, треба прочитати вірші Шевченка і відразу все стане ясно. Його бажання жити у вільній, красивій і незалежній країні - напевно, це мета всіх народів. Те, про що мріяв великий син України, сьогодні здійснилося. І це тільки підкреслює його далекоглядність», - сказав під час урочистої церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку заступник голови ХОДА Євген Савін.

За його словами, масштабні заходи, присвячені 200-річному ювілею з дня народження Кобзаря, який буде відзначатися у 2014 році, на Харківщині вже розпочалися минулого року.

«Ви пам'ятаєте, у травні 2012 року в області проводився ряд великих заходів: виставки, концерти, в тому числі і тут у саду Шевченка, арт-пленер молодих художників, круглі столи, конкурси серед студентів та школярів тощо. У цьому році у нас також запланована ціла програма з проведення Шевченківських днів, але звичайно кульмінацією стане наступний рік. Сьогодні, я думаю, немає сенсу розкривати всі деталі. Інакше буде не так цікаво брати участь в цих заходах», - повідомив віце-губернатор.