Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напередодні 8 березня в салоні «Смальта» відкрилася виставка живопису харківської художниці Наталії Петрової

Напередодні 8 березня в салоні «Смальта» відкрилася виставка живопису харківської художниці Наталії Петрової

Сьогодні в художньому салоні «Смальта» відкрилася виставка живопису Наталії Петрової «Квіти для свята». На виставці представлено близько 40 робіт з колекції родичів художниці. Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала організаторам заходу вітання від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та висловила величезну подяку родині художниці за те, що дозволила жителям міста побачити ці роботи. «Напевно, непросто так гостро побачити, оцінити та передати навколишній світ, як це може жінка. Я впевнена, що жоден відвідувач цієї виставки не залишиться байдужим, і кожен знайде в цих полотнах щось для себе, складе власне враження про роботи цього майстра. Мені дуже приємно, що в салоні проводяться такі зустрічі, і напередодні 8 березня картини нашої співвітчизниці Наталії Петрової зможуть побачити харків'яни і гості нашого міста. Будь-яке відкриття виставки в салоні «Смальта» – це завжди свято. І тепер я точно знаю, що в Харків прийшла справжня весна», – зазначила Вікторія Маренич. 

За словами головного художника м. Харкова, Заслуженого діяча мистецтв України Світлани Дуденко, натюрморти Наталії Петрової представляють неймовірну художню і культурну цінність, але найголовніше – вони відображають дух нашого міста, дух Слобожанщини.

«Наталія Петрова в певній мірі послідовник художника Волошинова, одного із засновників харківської художньої школи кінця XIX – початку XX століття. Практично більше ніж через 100 років в її роботах з'явився цей же напрям натюрморту. Причому, тут є натюрморт в екстер'єрі, на тлі вікон, українського пейзажу. Це єдині планові натюрморти, які ми можемо спостерігати, такого ви ніде більше не побачите», – сказала Світлана Дуденко.

Довідка. Художник натюрморту Наталія Петрова в 1972 році закінчила Харківське державне художнє училище. Учасниця всесоюзних, міжнародних виставок з 1976 року. Член Харківського відділення Національної спілки художників України. Роботи знаходяться в Харківському художньому музеї, у приватних колекціях України, Росії, Канади, Японії, Німеччини, США.