Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати обласної ради затвердили Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік

Депутати обласної ради затвердили Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік

В основі Програми ключові положення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», завдання щодо реалізації ініціатив Президента України, пріоритети Національного плану реформ на 2013 рік та першочергові завдання у соціальній та економічній сферах, визначені Президентом України у виступі на засіданні Ради Регіонів 25 грудня 2012 року. Метою програми є зростання добробуту і підвищення якості життя населення шляхом втілення пріоритетів Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року та реалізації завдань Національного плану реформ на 2013 рік в межах повноважень облдержадміністрації.

У першій частині Програми «Пріоритети та основні завдання соціально-економічного розвитку області на 2013 рік» визначено поточну ситуацію, основні проблеми та пріоритетні завдання на поточний рік, конкретні заходи, наведені обласні та державні галузеві програми, що реалізуються в області і спрямовані на вирішення проблемних питань у відповідних галузях економіки та соціальної сфери.

Друга частина «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2013 рік» містить інформацію про заходи, які не включені до діючих в області програм, і фінансування яких буде здійснюватися в рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік.

У третій частині Програми «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2013 році» наведено перелік об’єктів, будівництво яких здійснюватиметься у поточному році.

Програма діятиме у комплексі з іншими регіональними та державними програмами на території Харківської області. Заходи, передбачені Програмою, будуть фінансуватися за рахунок різних джерел, не заборонених законодавством України.