Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За обсягами валової сільськогосподарської продукції Харківська область посідає 5 місце серед областей України

За обсягами валової сільськогосподарської продукції Харківська область посідає 5 місце серед областей України

«У 2012 році аграріями Харківської області було зібрано 2,7 млн. тонн зерна. Це 6 показник серед регіонів України. В цілому за обсягами валової продукції область знаходиться на 5 місці серед областей України, а індекс виробництва валової продукції, якщо його порівняти з середнім показником за 2009-2011 роки, склав 114%», - повідомив сьогодні в ході сесії Харківської обласної ради голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, в 2012 році аграрії Харківщини продовжили роботу з оновлення машинного парку. У цілому загальна сума коштів, спрямованих на придбання сільськогосподарської техніки у 2012 році, досягла 1,3 млрд. грн., що в 1,5 рази більше порівнянно з попереднім роком.

«Однак ряд питань розвитку агропромислового комплексу залишилися невирішеними. Один з основних - це криза перевиробництва в цукровій галузі. Враховуючи, що ця галузь одна з найбільш енерговитратних, і аграрії гостро потребують державної підтримки, я піднімав це питання на початку лютого перед Кабінетом Міністрів України. Рішенням цього питання ми будемо зайняті в поточному році. В цілому при підбитті Міністерством аграрної політики та продовольства України підсумків роботи за минулий рік Харківська область посіла 4 місце серед регіонів України», - підкреслив Михайло Добкін.