Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом 2012 року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції

Протягом 2012 року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції

Серед незмінних пріоритетів роботи прокуратури Харківської області у 2012 році було запобігання та протидія злочинності і корупції. Протягом року до суду було направлено 87 кримінальних справ з ознаками корупції, більша частина з яких – за фактами одержання хабара. Про це проінформував в ході пленарного засідання сесії обласної ради прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. Також минулого року прокуратурі вдалося підвищити ефективність наглядової практики на більшості її напрямків. За словами прокурора області, одним із них є забезпечення конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового слідства та підтримання державного обвинувачення в суді. Прокуратура принципово реагувала на усі факти порушення зазначених прав, ретельно вивчаючи 11 тисяч оперативно-розшукових справ, 15 тисяч матеріалів кримінальних справ та 200 тисяч – про відмову в порушенні справ.

Геннадій Тюрін також зазначив, що було виявлено майже учетверо більше адміністративних корупційних правопорушень – 171 проти 41, насамперед на пріоритетних напрямках економіки. Винних посадовців притягнуто до відповідальності.

«Особливі зусилля спрямовувалися на захист підростаючого покоління. Поновлено права понад 3 тисяч дітей. На їх користь відшкодовано більше 800 тисяч гривень. Цьому сприяло порушення 15 кримінальних справ, внесення близько 700 документів прокурорського реагування, за якими до відповідальності притягнуто 799 посадових осіб», – додав він. 

Крім того, слідчими органів прокуратури направлено до суду 18 кримінальних справ за фактами розкрадання державних коштів зі збитками понад 1 млн. грн. на загальну суму більше 60 млн. грн., надійшло до бюджету на 50 млн. грн. більше від сплати екологічного податку за розміщення відходів, повернуто та попереджено незаконне надання 8,5 тисяч гектарів земель вартістю 184 млн. гривень.