Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень злочинності в Харківській області є найменшим серед аналогічних за площею і населенням регіонів України

Рівень злочинності в Харківській області є найменшим серед аналогічних за площею і населенням регіонів України

Як поінформував в ході пленарного засідання сесії Харківської облради начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький, в 2012 році робота підрозділів органів внутрішніх справ області була спрямована на захист життя, здоров'я, власності та інтересів громадян, інтересів держави від посягань. «Забезпечено реагування на 250 тисяч звернень громадян. Це на 9 тисяч більше, ніж у 2011 році. Основна частина звернень – це скарги на поведінку осіб у стані алкогольного сп'яніння, факти антигромадської поведінки, побутові конфлікти, а також насильство в сім'ї та крадіжки особистого майна. Надзвичайні події – такі, як вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбій склали менше 1% всіх звернень до міліції», – повідомив він.

За словами Віктора Козицького, рівень злочинності в Харківській області станом на 1 листопада 2012 року становить 105 злочинів на 10 тисяч населення і є найменшим серед регіонів України, аналогічних за площею і населенням – так, Луганська область – 110, Дніпропетровська – 114, Запорізька – 132, Крим – 161, Київ – 115 злочинів.

Також начальник ГУ МВС області нагадав, що в 2012 році органами внутрішніх справ було забезпечено безпеку проведення Чемпіонату Європи з футболу, а також виборів народних депутатів.

«У минулому році вжито заходів щодо забезпечення законності діяльності органів внутрішніх справ – приведені у відповідність нормативам приміщення ізоляторів тимчасового утримання, кімнати для затриманих і доставлених в чергових частинах, а також кімнати для слідчих дій. В ізоляторах тимчасового утримання встановлені телефони довіри», – підкреслив Віктор Козицький.