Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Янукович наголосив на важливості активізації співпраці України та Росії

Віктор Янукович наголосив на важливості активізації співпраці України та Росії

Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості активізації співпраці України та Росії, зокрема у високотехнологічних сферах. Про це глава держави сказав під час зустрічі з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у Тверській області, - повідомляє офіційний сайт Президента України. За словами Віктора Януковича, необхідно посилити й активізувати співпрацю передусім у питаннях атомної енергетики, зокрема в будівництві 3-го и 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. «Нам потрібно буде ухвалити спільне рішення, щоб пришвидшити будівництво двох атомних енергоблоків», - сказав Президент України.

За його словами, також надзвичайно важливими у двосторонній співпраці є питання літакобудування, а саме активізація спільних проектів із будівництва літаків Ан-70 і Ан-124.

Президент наголосив, що українська сторона готова до проведення Третього міжрегіонального економічного форуму у Нижньому Новгороді.

«З нашої сторони форум на 90% готовий, залишилися деякі штрихи», - сказав Віктор Янукович, додавши, що міжрегіональне співробітництво між країнами розвивається досить успішно. Окрему увагу Глава держави звернув на питанням розвитку економічної інтеграції та співпраці України з Митним союзом.

Президент Росії Володимир Путін у свою чергу зазначив, що Україна і Росія підтримують відносини на всіх рівнях.

«У нас є хороші проекти в різних галузях, у тому числі високотехнологічних, це і космос, і авіабудівництво. Ми розвиваємо контакти у сфері енергетики, у тому числі атомної», - сказав Володимир Путін.