Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У реконструкції Битви за Соколове 9 травня візьмуть участь 400 людей, важка техніка та авіація

У реконструкції Битви за Соколове 9 травня візьмуть участь 400 людей, важка техніка та авіація

9 березня в селі Соколове Зміївського району відбудеться найбільша історична реконструкція на Харківщині, повідомив в ході прес-конференції народний депутат України Євген Мураєв. За його словами, реконструкція розпочнеться о 15:00 буде тривати близько години, в ній візьмуть участь офіційна делегація з Чехії та представники з Росії та інших країн. «Практично всі учасники – громадські організації, які займаються такою діяльністю в Україні – «Зірка», «Самохід», «Орієнтир». Буде приблизно 400 людей, плюс важка техніка, авіація. Це буде дуже яскраво і пізнавально. Все відбудеться на тому ж самому місці, де насправді були бойові події. Звичайно, техніка демілітаризована, але це техніка тих років», – підкреслив Євген Мураєв.

Він також повідомив, що ініціатива проведення реконструкції в 2008 році належала керівнику чеської громадської організації «Соколове» Мартіну Жоуру, і тільки завдяки йому вона реалізувалась. В даний час українська сторона допомагає з вирішенням організаційних питань.

«У 2008 ми побачили багато недоробок. Тоді ми собі сказали, що так неправильно, і якщо це робити, то треба робити добре. Зараз діаметрально інший підхід», – підкреслив Мартін Жоур.