Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державна програма активізації розвитку економіки має змінити модель соціально-економічного розвитку України

Державна програма активізації розвитку економіки має змінити модель соціально-економічного розвитку України

Стратегічна мета нової Державної програми активізації розвитку економіки, яку за дорученням Президента розробив Уряд, полягає в тому, щоб змінити модель соціально-економічного розвитку країни, забезпечити зростання національної економіки за рахунок впровадження інновацій, розкриття інвестиційного потенціалу. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович. На його думку, єдиний шлях до цього – підвищення конкурентоспроможності національного товаровиробника, забезпечення радикального покращення інвестиційного клімату.

«Попит на зовнішніх ринках продовжує скорочуватись і завдає відчутного удару по позиціях наших експортерів. Водночас внутрішній ринок для продукції базових галузей вітчизняної економіки залишається вузьким і слаборозвиненим. За таких умов, щоб зберегти нашу промисловість і гарантувати її розвиток, необхідно підтримати національного виробника, допомогти експортерам, реалізувати політику імпортозаміщення. Для вирішення цих завдань необхідно мобілізувати зусилля держави і бізнесу – тільки в цьому випадку нам вдасться істотно підвищити конкурентоспроможність національного виробника», – зазначив Президент України.

27 лютого на розширеному засіданні Кабінету Міністрів Програму було розглянуто в першому читанні. 

Президент України підкреслив, що в рамках Програми найвищий пріоритет отримали завдання розвитку вітчизняного машинобудівного комплексу, авіаційної та ракетно-космічної промисловості, фармацевтичної індустрії.

Теги