Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківською обласною адміністрацією укладено 14 соціальних договорів з різними установами Національної академії медичних наук України

Харківською обласною адміністрацією укладено 14 соціальних договорів з різними установами Національної академії медичних наук України

Як зазначив сьогодні в ході круглого столу до Дня соціальної справедливості директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, Харківська область стала першою серед регіонів України, де було запроваджено практику укладання договорів соціального партнерства між обласною адміністрацією та установами Національної академії медичних наук України.

«Восени 2011 року саме на Харківщині вперше в Україні було запроваджено укладання договорів соціального партнерства з клініками науково-дослідних інститутів, які підпорядковані Національній академії медичних наук України. Першим були договір з Інститутом загальної та невідкладної хірургії академії наук, де почали робити операції при вроджених вадах серця новонародженим дітям або дітям раннього віку. Потім було укладено договір з Інститутом медичної радіології на лікування та діагностику пацієнтів з онкологічними захворюваннями на сучасному прискорювачі. Зараз таких договорів підписано вже 14, і цей досвід був підтриманий і впроваджений на території всієї держави», - повідомив Олександр Галацан.

За його словами, на основі цих договорів кожна людина, що має направлення обласного спеціаліста, може бути спрямована на безкоштовне лікування до найкращих українських клінік, що підпорядковуються НАМН України.