Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади - забезпечити якісною питною водою мешканців Харківської області

Завдання влади - забезпечити якісною питною водою мешканців Харківської області

Керівництво Харківської області звернеться до Кабінету Міністрів з повторним проханням виділити кошти на прокачку Краснопавлівського водосховища. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні під час виїзної наради за дорученням Міністерства екології та природних ресурсів на тему забезпечення водою міста Харкова та Харківської області з Краснопавлівського водосховища. Як підкреслив на нараді директор Департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктор Кітанін, завдання влади - забезпечити якісною питною водою мешканців Харківської області та міста Харкова.

За його словами, наприкінці 2012 року керівники Харківської, Луганської та Донецької областей, мешканці яких є споживачами води з Сіверського Донця, звернулися до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням сприяти цільовому виділенню в 2013 році з держбюджету України 40 мільйонів гривень. Ці кошти необхідні для подачі 120 млн. кубічних метрів дніпровської води з метою проведення водообміну в Краснопавлівському водосховищі та здійснення екологічних попусків в річці Сіверський Донець.

«Кабмін розглянув це звернення і доручив Міністру екології зарезервувати і дати обгрунтування необхідності виділення цих коштів. Сіверський Донець - основне водоймище для забезпечення Харківського регіону якісною питною водою. Крім того, він приймає каналізаційні стоки з міста Харкова, тому по водоканалу Дніпро-Донбас має двічі на рік відбуватися прокачування води, але фактичний водообмін здійснюється рідше. Останній раз прокачування води по водоканалу Дніпро-Донбас здійснювалося в липні-серпні 2012 року. Якщо не вжити цих заходів, то якість води буде поступово погіршуватися. Тому ми все зробимо, щоб знову з'явилося спільне звернення керівників областей. Ми будемо залучати депутатський корпус для того, щоб харків'яни та мешканці Донецької та Луганської областей були впевнені, що вони споживають якісну воду», - підкреслив Віктор Кітанін.

За його словами, як тільки будуть виділені кошти з державного бюджету, буде проведено тендер на закупівлю послуг з прокачування води.