Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За допомогою Харківського обласного центру зайнятості у 2012 році було працевлаштовано 53 тисячі осіб

За допомогою Харківського обласного центру зайнятості у 2012 році було працевлаштовано 53 тисячі осіб

У 2012 році в Харківський обласний центр зайнятості звернулося 114 тисяч осіб, 53 тисячі з них отримали нове робоче місце, - повідомив сьогодні в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. «Було працевлаштовано майже на 1,5 тисячі осіб більше, ніж у 2011 році. В цілому рівень зайнятості населення в минулому році зріс з 60,7% до 61%, а рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, з 6,9% знизився до 6,8%», - повідомив він.

За словами Володимира Міненка, в 2012 році нову спеціальність за допомогою Служби зайнятості безкоштовно отримали 16 тисяч мешканців Харківської області, або кожен п'ятий з тих, хто звертався до обласного центру зайнятості.

«Рівень охоплення професійною освітою безробітних склав 21%, що на 0,5% більше, ніж у 2011 році. Близько 700 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності, 2700 осіб були працевлаштовані шляхом надання дотацій роботодавцям на створення робочих місць, тобто, компенсуванням виплати зарплати роботодавцям. Хочу відзначити, що за даними обласного управління статистики середня облікова кількість штатних співробітників на підприємствах з чисельністю найманих працівників 10 і більше також зросла на 13 тисяч співробітників і склала 652 тисячі осіб», - зазначив Володимир Міненко.