Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста сьогодні долучилися до джерел української музики

Учні Школи юного журналіста сьогодні долучилися до джерел української музики

Сьогодні для учнів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА відбулася презентація Слобожанського Музичного порталу. За словами автора проекту Євгена Нємцова, цей унікальний проект покликаний не лише зберегти музичні надбання українського народу, а й презентувати Україну всьому світові, всім, хто хоче пізнати її душу. Він був створений у жовтні 2012 року завдяки підтримці голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. Сьогодні музичний портал містить більше 3000 творів, що охоплюють період 1900-2000 років.

«Ідея його створення лежала на поверхні. Цілий пласт культури за 100 років кудись пропав. Його ніде немає. Платівки постаріли, розбилися, викинулися. Тому все, що тут є - це як Червона книга української музики. Ви зможете почути старі записи в їх первозданному вигляді. Кожен меломан там може знайти для себе естраду, класику або джаз. Цей унікальній проект дозволяє врятувати від знищення и забуття рарітетні музичні твори, зберегти їх для всіх поціновувачів живої української музики.

Унікальність Слобожанського Музичного порталу ще й у тому, що це путівник. Для допитливого розуму це вихідна точка для пошуку в Інтернеті розширеної інформації», - розповів Євген Нємцов.

Учні Школи зізналися, що в основному слухають сучасну музику, хоча серед них є і ті, хто любить народні пісні. Карина Пашолка з м.Куп 'янська займається у хорі «Слобожаночка» районного будинку культури, де вони співають тільки народні українські та російські пісні: «Їх дуже легко співати. І коли співаєш, ніби вся Україна постає перед очима. Та й просто приємно стає на душі. Мені було дуже цікаво дізнатися про Слобожанський Музичний портал, і вдома я обов'язково подивлюся сама, що там ще є».

Під час спілкування з Євгеном Нємцовим юнкори також дізналися багато цікавого з історії звукозапису. Так, перший запис української музики було зроблено у 1890 році у Лондоні, а перша вітчизняна студія звукозапису з’явилася у Києві у 1911 році.

Теги