Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста відвідали практичне заняття з газетної журналістики

Учні Школи юного журналіста відвідали практичне заняття з газетної журналістики

Сьогодні відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. Учні Школи, які обрали газетну журналістику, на практичному занятті вчилися писати матеріали в газету обласного значення. Головний редактор газети «Слобідський край» Лариса Гантченко і завідувач репортерським відділом - редактор з питань соціально-економічного розвитку Юлія Горобець розповіли юним кореспондентам про те, як повинна будуватися газетна стаття, яку інформацію вона має містити, які вимоги висуваються до заголовка, врізки та ілюстрації до тексту. Після цього учні Школи отримали можливість спробувати свої сили в газетній журналістиці та підготувати план невеличкої замітки про події в їхньому селі чи місті.

За словами Юлії Горобець, всі діти дуже талановиті, а деякі з них вже майже готові стати професійними журналістами.

«У них є потенціал. Діти ставлять дуже багато питань, їм цікаво, у них очі горять, і це найголовніше. Я не можу сказати, що вони зовсім новачки в журналістиці - вони вже щось розуміють, багато хто з них запропонували хороші плани робіт. Кілька учнів Школи вже могли б писати повноцінні професійні матеріали, з іншими ще треба попрацювати, але вони талановиті, хочуть вчитися, а значить, у них все вийде», - зазначила вона.

Як розповіла учениця Школи Анастасія Івченко зі Зміївського району, вона за кілька місяців відвідування занять вже дізналася багато нового про журналістику, якій планує присвятити все своє життя.

«Школу я відвідую з вересня, в наступному році теж збираюся відвідувати заняття. Мені дуже подобається все, що відбувається, мені цікаво слухати редактора, я дізнаюся багато нового на кожному занятті. Я стала більш досвідченою в темі журналістики, але мені хочеться дізнатися ще більше, адже я з дитинства мрію стати журналістом і вступати я збираюся до ХНУ імені В.Н. Каразіна на відділення журналістики», - сказала вона.

Теги