Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч c виконавцями головних ролей фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

У кінотеатрі «Боммер» відбулася творча зустріч c виконавцями головних ролей фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»

Невеликий зал кінотеатру був повний глядачів. На зустріч з виконавцями головних ролей Дмитром Лінартовичем та Олексієм Колесником, організовану 14 лютого в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.», прийшла як молодь, так і люди старшого віку. Загальнонаціональна прем'єра фільму відбулася в січні 2012 року. Це перший повнометражний фільм, вироблений в Україні без залучення іноземної кіноіндустрії. Він розповідає про долю хлопця з Полтавщини, радянського льотчика Івана Додокі. Герой Радянського Союзу потрапляє у німецький полон, в радянські табори, і в результаті втечі потрапляє до Канади, де стає вождем індіанського племені. Фільм був показаний у восьми країнах світу: Франції, США, Росії, Польщі, Вірменії, Болгарії, Норвегії та Білорусі. Також картина була в лонг-листі претендентів на «Оскар».

Глядачі задавали питання про те, що було найскладнішим у реалізації задуму режисера, які складнощі були при зйомках фільму, чи важко було вжитися в роль, як фільм змінив життя акторів, як склалася їхня творча доля.

Актори поділилися своїми враженнями про Харків - він вразив їх своєю масштабністю, а Дмитро Лінартович, для якого це вже третя зустріч з містом, відзначив, як воно помітно змінилося.

Завершилася зустріч переглядом фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».