Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку січня 2013 року процедура отримання документів на землю стала простішою та більш прозорою

З початку січня 2013 року процедура отримання документів на землю стала простішою та більш прозорою

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління Держземагентства у Харківській області Юрій Перекупський, з початку січня 2013 року ситуація у земельній сфері кардинально змінилася, бо було ухвалено низку законодавчих документів, які кардинально змінили ці відносини, і в деякій частині вони спростили цю процедуру, зробили її більш прозорою, розділили повноваження щодо реєстрації земельних ділянок і прав на земельні ділянки між органами земельних ресурсів і органами Міністерства юстиції. «Нововведення, що відносяться до питань державної реєстрації земельних ділянок дозволять скоротити черги, спростити подання заяви і надати можливість в електронному вигляді за допомогою інтернету бачити проходження своєї заяви, бачити стан її виконання, подавати заявки і бачити результат їх виконання, не виходячи з дому», - сказав Юрій Перекупський.

Крім цього, змінився порядок надання земель сільгосппризначення. За словами начальника Головного управління Держземагентства у Харківській області, законодавець змінив повноваження щодо розпорядження землями сільгосппризначення.

«З цього року ці повноваження від органів виконавчої влади, райдержадміністрацій і облдержадміністрацій, перейшли до територіальних органів Держземагентства, безпосередньо до Головного управління Держземагентства у Харківській області. Починаючи з січня цього року всі розпорядчі документи про надання дозволу на розробку проектів відведення, на їх затвердження, на оформлення документів, підтверджуючих право користування, будуть відноситись до повноважень Головного управління Держземагентства у Харківській області», - додав Юрій Перекупський.