Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щороку кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру збільшується на 30–40%

Щороку кількість відвідувачів Єдиного дозвільного центру збільшується на 30–40%

Про це повідомив в ході програми «Час влади» в ефірі обласного державного телебачення директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами, в малих підприємствах або підприємницькому секторі задіяно близько 30% населення. Тому ще в 2010 році з приходом команди Михайла Добкіна почалася активна робота з організації Єдиних дозвільних центрів, які займаються видачею дозвільних документів, необхідних кожному підприємцю для того, щоб відкрити свою справу і розвиватися.

«Ми вирішили бути одними з перших в Україні і зробити Єдиний дозвільний центр таким, щоб він відповідав найостаннішим технологіям і найостаннішим законодавчим змінам, які є зараз у сфері дозвільної діяльності. Зараз в центрі можна отримати будь-які документи дозвільного характеру. Хочу відзначити, що в районах та містах області також діють дозвільні центри. Ми бачимо, що щорічно кількість людей, які звертаються в Єдиний дозвільний центр, зростає на 30–40%, причому різко збільшується кількість отримань консультацій. Тобто люди вже не просто йдуть за отриманням дозволів, а використовують цей інструмент для того, щоб розібратися, що і як необхідно робити. Таким чином, ми намагаємося створити оптимальні умови для розвитку підприємницького сектору», – підкреслив Сергій Авершин.

Директор Департаменту повідомив, що в планах на 2013 рік – передати в цей дозвільний центр адміністративні послуги, які надаються всіма без винятку організаціями та установами державних міністерств і відомств, які знаходяться на території Харківської області. «Будь-який документ, будь це виписка з архівної довідки чи отримання ліцензії на здійснення зовнішньоекономічної діяльності, можна дуже легко і просто оформити без контакту з якимось чиновником протягом встановленого законодавством часу в Єдиному дозвільному центрі», – додав він.