Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше за останні роки на Харківщині досягнуто стабільне збільшення чисельності великої рогатої худоби

Вперше за останні роки на Харківщині досягнуто стабільне збільшення чисельності великої рогатої худоби

У 2012 році у розвитку галузі молочного скотарства області спостерігалися позитивні зміни. Виробництво молока сільгосппідприємствами області збільшилося на 20% та склало 210,6 тис. т. Зростання досягнуто у всіх районах області, окрім Лозівського та Богодухівського району, за рахунок суттєвого збільшення продуктивності дійної череди, яка за 2012 рік склала 5230 кг молока на одну корову. Про це повідомив під час селекторної наради начальник відділу тваринництва управління тваринництва та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Масюк.

«Ми увійшли у п’ятірку областей України, які досягли результату у 5000 кг. Це на 804 кг більше минулого року. У Дворічанському та Красноградському районах середній надій перевищив 7 000 кг, Куп’янський та Зачепилівський - більше шести, та у 13 районах середній надій перевищив 5 тисяч кг. Також вперше за останні роки ми маємо стабільне збільшення чисельності великої рогатої худоби. У порівнянні з минулим роком приріст склав 2,5 тисячі голів за рахунок дійної череди. Найвищі прирости великої рогатої худоби отримали в господарствах Великобурлуцького та Харківського районів», - сказав Олександр Масюк.

Також,  за його словами, сьогодні спостерігається покращення приросту поголів’я свиней за рахунок відновлення у другому півріччі роботи агрокомбінату «Слобожанський» у Чугуївському районі. "Але незважаючи на збільшення поголів’я свиней обсяги їх реалізації на забій залишаються низькими – 51% до минулого року. Тож найбільш актуальним сьогодні питанням у тваринництві є інтенсивний розвиток свинарства", - зазначив Олександр Масюк.