Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На повну реконструкцію кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн.

На повну реконструкцію кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн.

За оцінками фахівців, на ремонт приміщень кінотеатру «Боммер» необхідно 8 – 10 млн. грн. Про це повідомила 31 січня в ході прес-туру до установи начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Що являє собою кінотеатр «Боммер» можна прочитати в будь-якій енциклопедії, але найцікавіше тут побувати. Коли я вперше сюди зайшла, мене вразило, у який стан можна привести об'єкт, якщо не займатися ним близько 10 років. Тим не менш, сьогодні кінотеатр працює в нормальному режимі, хоча нам дуже і дуже хотілося б, щоб в найближчі кілька років він перетворився на сучасний потужний кінотеатр, що відповідає тим вимогам, які пред'являються до кінотеатрів в Європі та Америці», – зазначила вона.

Кінотеатр у цій будівлі був відкритий в 1908 році. В даний час в «Боммері» відсутнє опалення, в аварійному стані дах, частина стін постраждала під час обвалення сусідньої будівлі. В абсолютно занедбаному стані знаходиться колишня апаратна, і на всю будівлю функціонує тільки один туалет.

Як повідомила Вікторія Маренич, в минулому році управління направило запит на виділення з обласного бюджету 500 тис. грн. на облаштування в будівлі системи автономного опалення.

«Цих коштів буде достатньо для проведення експертизи, створення проекту і встановлення опалювальної системи. Кінотеатру дуже некомфортно працювати в зимовий період, крім того, відсутність теплопостачання сприяє подальшому руйнуванню будівлі, але ми розраховуємо на те, що новий опалювальний сезон глядачі кінотеатру зустрінуть в теплому залі», – підкреслила начальник управління.

За її словами, в даний час розробляється концепція реконструкції кінотеатру. Крім опалення, серед завдань на цей рік – приведення в порядок глядацької зали, розширення та реставрація холу та обладнання роздільних вбиралень. На виконання цих завдань планується залучати позабюджетні кошти, а завершити реконструкцію повністю управління має намір протягом 2013 – 2014 року. Тим не менш, вже в травні кінотеатр прийме гостей і шанувальників Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».