Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посіла 2-е місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів, складеному Фондом ефективного управління

Харківська область посіла 2-е місце у рейтингу конкурентоспроможності регіонів, складеному Фондом ефективного управління

Сьогодні відбулася традиційна зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором». В її ході обговорювалися питання реформування медицини, розвитку агропромислового комплексу, перспективи промисловості, будівництво метро, ​​ремонт доріг та капітальні інвестиції в Харківську область. У своєму вступному слові Михайло Добкін повідомив, що на форумі в Давосі Фонд ефективного управління, який традиційно оцінює регіони України по конкурентоспроможності, представив звіт, на висновки якого будуть спиратися консалтингові компанії та будуть керуватися бізнесмени при виборі країни і регіону для вкладення інвестицій.

«Ви можете бачити в рейтингу високе 2-е місце Харківської області, яке непросто нам далося. Це велика робота великої кількості людей – бізнесменів, фіскальних органів, органів місцевого самоврядування та державної влади на місцях. Нам вдалося максимально використати всі свої сильні сторони, які нам дісталися ще з часів Радянського Союзу, і нівелювати той негатив, який традиційно тягнув Харківську область в середину списку. Рейтинги, що звучать на такому важливому форумі, – це цеглинки в потужний постамент авторитету нашого регіону, який ми традиційно мали, незаслужено втратили і заслужено відновлюємо», – підкреслив губернатор.

За його словами, аналогічних висновків дійшов і рейтинг оцінювання обласних державних адміністрацій, який проводить Кабінет міністрів України. У 2011 році Харківщина посідала тверде 2-е місце в тому сегменті оцінювання, який був присвячений конкурентоспроможності та зручності ведення бізнесу. «Ми приділяємо цьому велику увагу, тому що чітко розуміємо: фінансова та економічна криза рано чи пізно закінчаться, і ми повинні бути першими, хто готовий до прийому інвестицій», – додав Михайло Добкін.

Телеверсія проекту «Чай з губернатором» вийде в ефір 31 січня на ХОД ТРК о 19:30 та на «7 каналі» о 21:50. Також телеверсію можна буде подивитися в ефірі ХОД ТРК 1 лютого о 10:00, «7 каналу» - 1 лютого о 14:10, 2 лютого о 10:50.