Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До вересня 2013 року на Харківщині має бути проведено реформування системи цивільного захисту відповідно до нового Кодексу

До вересня 2013 року на Харківщині має бути проведено реформування системи цивільного захисту відповідно до нового Кодексу

Питання приведення територіальної підсистеми цивільного захисту Харківської області та її районних і міських ланок у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України розглядалося сьогодні на селекторній нараді у Харківській облдержадміністрації. За інформацією директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва, з ухваленням нового Кодексу цивільного захисту системи цивільної оборони, цивільного захисту та систем попередження надзвичайних ситуацій відтепер входять до Єдиної державної системи цивільного захисту. 

«До вересня 2013 року необхідно переробити і затвердити Положення про спеціалізовані районні та міські служби цивільного захисту, затвердити відповідні документи. І від того, наскільки відповідально на місцях підійдуть до цієї роботи, розберуться з наявними силами, засобами, формуваннями, залежить ефективність роботи системи управління в разі виникнення надзвичайний подій і ситуацій», - сказав Володимир Фадєєв.

В структурах місцевих органів виконавчої влади необхідно зберегти ці відділи, як самостійні підрозділи. На цьому наголосив перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Не повинно бути жодного району і міста, де б не було фахівця або підрозділу, який займається цим напрямком роботи. Не має бути, щоб питання безпеки населення випали з нашого поля зору. Обов'язково має бути людина, структурний підрозділ, який займається захистом населення, який координує цю роботу, збирає та узагальнює інформацію, і щоб районні адміністрації разом з органами місцевого самоврядування працювали над цим питанням», - сказав Валентин Дулуб.