Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 лютого по 19 вересня в Харківській області проходитиме естафета пам'яті визволителів України та Слобожанщини

З 1 лютого по 19 вересня в Харківській області проходитиме естафета пам'яті визволителів України та Слобожанщини

З 1 лютого до 19 вересня – дня визволення всієї Харківської області, проходитиме естафета пам'яті «Слава визволителям України». Про це повідомив сьогодні в ході засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, етапи естафети будуть приурочені до етапів визволення Харківщини. Почнеться естафета 1 лютого о 9:30 в Боровий, вручати Прапор Перемоги буде учасник Великої Вітчизняної війни, почесний громадянин м. Харкова, учасник Параду Перемоги 1945 року Дмитро Крячко.

«Ми проводимо естафету пам'яті «Слава визволителям України», підготовкою якої займається ветеранська організація. Починаючи з 1 лютого, естафета пройде по всім населеним пунктам області в ті дні, коли вони звільнялися. Я хотів би звернути увагу всіх служб на те, що необхідно надати ветеранським організаціям допомогу в частині підтримки ДАІ, медичного супроводу та забезпечення порядку», – заявив Євген Савін.

В естафеті візьмуть участь члени 43 міських та районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.