Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області робиться все необхідне для забезпечення проїзду на основних дорогах

У Харківській області робиться все необхідне для забезпечення проїзду на основних дорогах

У складних погодних умовах всі служби, від яких залежить порядок на дорогах, працюють максимально ефективно, - підкреслив у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. «Я не можу сьогодні негативно оцінити роботу ні Облавтодору, ні МНС, ні інших служб, які забезпечують нормальну роботу в аномальних погодних умовах. Кожна людина, яка їде на машині, хоче, щоб на будь-якій ділянці дороги не було льоду, а пересування було безпечним. Але коли йде крижаний дощ у мороз, і дорога покривається 3-5-сантиметровим шаром льоду, неможливо все це розчистити відразу, враховуючи протяжність наших доріг», - зазначив він.

За словами очільника області, в даний момент до забезпечення безпеки на дорогах в складних погодних умовах активно долучається ДАІ, яка перекриває найбільш небезпечні ділянки доріг. Така практика буде використовуватися і надалі, щоб попередити аварії, - заявив Михайло Добкін. У той же час, за його словами, після закінчення поточного зимового сезону будуть ініційовані деякі зміни в забезпеченні дорожніх служб.

«Ми врахуємо підсумки роботи цього року, коли закінчиться зима, і, осмисливши те, що було, можливо, будемо купувати трохи іншу техніку, можливо, будемо робити запаси інших реагентів. Що стосується запасів на цей сезон, то ми піщано-сольові суміші заготовили в належному обсязі, сіль сьогодні є в необхідній кількості, піску у нас також достатньо. Є проблема з паливом у зв'язку з тим, що на початку року немає достатнього фінансування. Але в середу я зустрічався з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом, я йому доповідав ситуацію з приводу погодних умов у нас і попросив допомоги у збільшенні фінансування для купівлі палива. Крім того, у нас дуже хороші відносини з НАК «Нафтогаз України» та його структурними підрозділами, тому резерв палива на крайній випадок у нас є», - повідомив глава області.