Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Павленко підтримав ініціативу проведення у Харкові всеукраїнського семінару з питань діяльності дитячих радіостудій

Юрій Павленко підтримав ініціативу проведення у Харкові всеукраїнського семінару з питань діяльності дитячих радіостудій

Сьогодні під час наради з питань реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич звернулася до Уповноваженого Президента з прав дитини Юрія Павленка з проханням підтримати організацію всеукраїнського семінару з питань діяльності дитячих радіостудій та ідею розробки концепції національного дитячого радіомовлення. Всеукраїнський семінар за участі представників регіональних дитячих радіостудій планується провести на базі єдиної в Україні Школи юного журналіста, яка функціонує при управлінні у справах преси та інформації ХОДА.

«В Україні залишилося лише 5 радіостудій, де діти готують програми для своїх ровесників. Їх обов’язково треба зберегти та розвивати, – зазначила Вікторія Маренич. – Ми пропонуємо реалізувати пілотний проект на базі радіоканалу «Харків-2» Харківської обласної державної телерадіокомпанії. Предметом розмови на семінарі буде обговорення ідеї розробки Концепції дитячого радіомовлення в Україні, яку ініціює управління у справах преси та інформації ХОДА».

Зі свого боку Юрій Павленко запевнив, що ініціатива знайде бажану підтримку. Він повідомив, що Президент також звернув увагу на важливість вирішення цього питання.