Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищення якості шкільної освіти - одне з пріоритетних завдань в Харківській області

Підвищення якості шкільної освіти - одне з пріоритетних завдань в Харківській області

Як заявив 17 січня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Євген Савін, підвищенню якості освіти, а також культурному вихованню дітей в області приділяється особлива увага. «Дуже велике значення має підвищення рівня освіти наших школярів, це один з основних акцентів нашої роботи. Крім того, у сфері нашої уваги - підвищення культурного рівня населення, що вимагає розширення мережі культурних закладів Харківської області, та розвиток масового спорту, а це значить і утвердження здорового способу життя мешканців області», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, однією з основних проблем, які негативно впливають на якість освіти в області, залишаються малокомплектні школи.

«У нас є чітка стратегія, якої ми дотримуємося - необхідно школярів, які навчаються в цих малокомплектних школах, переводити в ті умови, де діти вчаться у великих, добре оснащених школах. Для цього нам потрібно в першу чергу переконати в доцільності таких дій громаду того населеного пункту, де знаходиться малокомплектна школа, створити умови, щоб діти могли комфортно і безпечно діставатися до школи, щоб вони нормально вливалися в колектив, входили в освітній процес і отримували вже більш високий рівень знань», - сказав заступник глави області.

За його словами, вирішенню проблеми малокомплектних шкіл значно сприяє забезпечення навчальних закладів області шкільними автобусами, а також ремонт доріг у сільській місцевості.