Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Змінено кінцеві терміни надання звітності до Пенсійного фонду України

Змінено кінцеві терміни надання звітності до Пенсійного фонду України

Відповідно до пунктів 3.2 – 3.4 розділу ІІІ постанови правління Пенсійного фонду України від 10 грудня 2012 року № 24-1 змінилися терміни та форма подання звіту фізичними особами – підприємцями. Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Харківській області. Зокрема, фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Фізичні особи – підприємці, які забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною професійною діяльністю, а саме науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, самі за себе формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт один раз на рік до 1 травня року, наступного за звітним періодом.

Також Пенсійний фонд нагадує про кінцеві строки сплати єдиного внеску за 2012 рік:

- фізичними особами – підприємцями на спрощеній системі оподатковування - до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (до 21 січня 2013 року).
- фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподатковування - до 10 лютого наступного року (до 11 лютого 2013 року).