Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Введення в дію Закону про екстрену медичну допомогу - це матеріалізація ідеї створення єдиного медичного простору

Введення в дію Закону про екстрену медичну допомогу - це матеріалізація ідеї створення єдиного медичного простору

«Введення в дію Закону України «Про екстрену медичну допомогу» - це матеріалізація ідеї створення єдиного медичного простору. Сьогодні ця служба вже працює на інтереси людей, які проживають на території Харківської області. У випадку необхідності бригади екстреної медичної допомоги можуть обслуговувати територію сусідніх областей. Це стратегія розвитку екстреної медичної допомоги», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що сама система надання екстреної медичної допомоги - це тектонічний зсув у практичній охороні здоров’я. «Після того, як пацієнт викликає бригаду екстреної допомоги, у випадку необхідності його відвозять у найближчу лікарню, де повинні бути створені відділення екстреної медичної допомоги. Тому сьогодні питання №1 - забезпечення гідних умов у відділеннях екстреної медичної допомоги у всіх багатопрофільних лікарнях. Саме вони мають стати базовими для первинного лікування хворих та постраждалих та надання їм стаціонарної медичної допомоги», - зазначив Ігор Шурма.

Також заступник голови ХОДА підкреслив, що ідея створення служби екстреної медичної допомоги та забезпечення її функціонування полягає у тому, щоб людина не лишилася один на один зі своєю бідою, тому, чим швидше приїде бригада екстреної медичної допомоги, тим більша імовірність того, що буде надана своєчасна допомога.