Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбудеться ХVІI Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот»

На Харківщині відбудеться ХVІI Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот»

Сьогодні у м. Харкові відбудеться відкриття ХVІI Всеукраїнського різдвяного фестиваля дитячої творчості «Зимовий сонцеворот», організаторами якого стали Харківська облдержадміністрація та Всеукраїнська координаційна Рада з питань дитячої народної хореографії. У цьому році фестивальні заходи відбуватимуться на декількох сценічних майданчиках: у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка, Палаці культури Червонозаводського району та у Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького.

З 3 по10 січня у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В.Лисенка у вокально-хореографічній казці «В пошуках Новорічних подарунків» понад 700 учасників 15 творчих колективів перенесуть глядача в чарівну країну і відродять на сцені дивовижне казкове дійство за старовинними Різдвяними традиціями.

Довідка. Всеукраїнський різдвяний фестиваль дитячої творчості «Зимовий сонцеворот» засновано у 1996 році за ініціативи Заслуженого діяча мистецтв України Ірини Кощавець. Він проводиться один раз на рік.

Основна ідея фестивалю полягає в тому, що народне мистецтво поєднує в собі витоки рідної мови, її діалектику, звичаї, повір’я. Фестиваль сприяє розвитку творчих можливостей дітей та юнацтва в галузі народного мистецтва, вихованню молодого покоління в дусі поваги до культурних цінностей українського народу, збереження його традицій.