Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Андрій Моченков привітав колектив заводу «ФЕД» з 85-річчям підприємства

Андрій Моченков привітав колектив заводу «ФЕД» з 85-річчям підприємства

Сьогодні ДП ХМЗ «ФЕД» святкує своє 85-річчя. В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Андрій Моченков, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, генеральний директор заводу «ФЕД», Герой України Олександр Жданов та генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій Мялиця. Андрій Моченков привітав трудовий колектив заводу від імені голови ХОДА Михайла Добкіна і вручив його співробітникам почесні нагороди облдержадміністрації і облради.

«У свій час саме з вашого підприємства починалася індустріалізація всієї країни. Сьогодні жителі Харківщини з глибокою повагою ставляться до вашого колективу. Продукція, яку ви випускаєте, затребувана не тільки в Україні, але і за її межами – все, що літає на пострадянському просторі, має елементи та агрегати, вироблені вашим заводом. Ми цим пишаємося. Ми розраховуємо на вашу працю, ваше високотехнологічне виробництво, яке випускає інноваційну продукцію з високою доданою вартістю, і сподіваємося, що завдяки вашому підприємству слава Харківщини як столиці промисловості зростатиме, і ми знайдемо своє місце на світовому ринку», – зазначив він у своїй вітальній промові.

Для співробітників і гостей заводу було продемонстровано фільм про історію корпорації «ФЕД» та виступили творчі колективи.

Довідка. Підприємство було засноване в 1927 році і отримало всесвітню популярність завдяки випуску знаменитих фотоапаратів серії «ФЕД». Підприємство також виробляє високоточну паливо- і гідрорегулюючу апаратуру для аерокосмічної промисловості і виконує замовлення для інших галузей машинобудування і залізничного транспорту. У 1993 році на базі заводу «ФЕД» було утворено ЗАТ «Корпорація "ФЕД"».