Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Книга про історію рідного краю необхідна в кожному селі чи селищі

Книга про історію рідного краю необхідна в кожному селі чи селищі

Сьогодні в ході презентації книги «Кочеток в минулому і сучасному» Антоніни Стрєляної начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич звернула увагу на величезне значення подібних книг для життя населених пунктів, історії яких вони присвячені. «Було б дуже добре, якби кожне село і селище мали в друкованому вигляді свою історію, щоб знайшлися люди, які хотіли би цю історію по крихтах збирати і передавати. Від цього ми всі тільки виграли б. Хотілося б, щоб подібний проект підхопили інші населені пункти. Я знаю, що в Чугуївському районі є багато таких сіл і селищ, де є літопис своєї малої батьківщини. Нехай це стане пілотним проектом», - сказала вона.

За словами Вікторії Маренич, саме любов кожної людини до своєї малої батьківщини і може стати національною ідеєю, яка об'єднує всіх українців.

«Я вважаю, що національна ідея починається там, де є у кожної людини відчуття місця, де він народився. Я думаю, що ідея любові до своєї малої батьківщини і є тією ідею, яка нас усіх може об'єднувати. Ким би ми не стали в дорослому житті - академіками, лікарями - нас усіх об'єднує одне - це те місце, де ти народився», - підкреслила вона.