Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У сел. Кочеток відбулася презентація книги Антоніни Cтрєляної «Кочеток в минулому і сучасному»

У сел. Кочеток відбулася презентація книги Антоніни Cтрєляної «Кочеток в минулому і сучасному»

Сьогодні в сел. Кочеток Чугуївського району презентовано книгу Антоніни Стрєляної «Кочеток в минулому і сучасному». У заході взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич і голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. Книга присвячена історії селища і висвітлює всі важливі події населеного пункту, знайомить читача з видатними особистостями, пов'язаними з Кочетком. Її написанню Антоніна Стрєляна, вчитель української мови та літератури Кочетоцької загальноосвітньої школи, присвятила багато років.

«До мене звернувся колишній директор школи Василь Борох, розповів мені, що пішов з життя чудовий педагог, людина, яка могла б ще багато хорошого зробити для своєї малої батьківщини, в тому числі і дописати цю книгу – звичайно ж, мова йде про Антоніну Михайлівну Стрєляну. Він запропонував мені зайнятися виданням цієї книги. Було дуже складно, але для мене було справою честі видати книгу ще в цьому році, щоб до неї могли доторкнутися і ті, хто особисто знали Антоніну Михайлівну, і ті, хто зараз тільки вчаться любові до своєї малої батьківщини, вчаться бути справжніми громадянами своєї країни», – зазначила Вікторія Маренич.

Книга була надрукована у видавництві «Точка» тиражем 100 примірників на особисті кошти Вікторії Маренич, яка була ученицею Антоніни Стрєляної. Видання буде передано в Харківську державну наукову бібліотеку імені В.Г. Короленка, Національну бібліотеку України імені В.І. Вернадського, Департамент освіти і науки ХОДА, шкільні бібліотеки області.

В ході презентації Володимир Лобойченко виступив з пропозицією профінансувати видання ще 50 екземплярів, щоб книга потрапила у всі шкільні бібліотеки Чугуївського району.