Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На додаткове харчування дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які лікуються в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України, залучено 100 тис.грн.

На додаткове харчування дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які лікуються в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України, залучено 100 тис.грн.

В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні підписано договір про соціальне партнерство між Харківською облдержадміністрацією, ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» і Благодійним фондом «Майбутність та надія». Свої підписи під документом поставили заступник голови ХОДА Ігор Шурма, директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Микола Коренєв, керівник Благодійного фонду Дмитро Кожухар та заступник директора молочної фабрики-кухні Людмила Лобойко. Відповідно до договору щодня 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на поглибленому медичному обстеженні та лікуванні в ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України», будуть отримувати додаткове харчування у вигляді молочних продуктів, які виготовляються міською молочною фабрикою-кухнею дитячого харчування. Діти перебувають в Інтитуті приблизно 14 днів.

Як повідомив Ігор Шурма, до раціону харчування дітей буде введено кисломолочний продукт «Наріне», сир, сметану, кефір та фруктовий напій – їх буде щодня поставляти спеціалізований транспорт молочної фабрики-кухні. Щоденна вартість додаткового харчування складає 20 грн. на одну дитину. Загальна вартість на рік - 101 тис. грн. Оплата додаткового дитячого харчування буде здійснюватися щомісяця Благодійним фондом «Майбутність та надія».

Додаткове харчування дасть змогу забезпечити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, високоякісними молочними продуктами.

Довідка. 2 березня поточного року між Харківською облдержадміністрацією та ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України» відбулося підписання договору соціального партнерства, відповідно до якого у цьому закладі охорони здоров’я було виділено 15 ліжок для проведення поглибленого обстеження дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, перебувають під опікою тощо.
Взагалі в області проживає майже 4000 дітей вказаних вище категорій. На сьогодні 232 дітям проведено поглиблене обстеження та, при необхідності, лікування.