Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найважливіше - якість освіти, яку можуть отримати діти

Найважливіше - якість освіти, яку можуть отримати діти

Заступник голови ХОДА Євген Савін у ході прес-конференції зазначив, що сьогодні на Харківщині малокомплектних шкіл, тобто, шкіл, де навчається менше 40 учнів, трохи більше 80. Говорячи про можливість припинення занять у таких школах, Євген Савін підкреслив, що в цьому питанні важлива якість освіти, яку можуть отримати діти. «Я приїжджаю в такі школи і запитую - в які навчальні заклади ви хочете вступати? А діти навіть не думають про це. Вони розуміють що в цій школі не отримають таких знань, які дадуть їм можливість навчатися у вищому навчальному закладі. Які секції можуть працювати в малокомплектній школі, про який розвиток спорту та фізичної культури ми можемо говорити в цій школі? Про який рівень організації харчування ми можемо говорити в цих школах?» - звернувся до присутніх Євген Савін.

За словами заступника голови ХОДА, основне завдання - переконати батьків у тому, що діти повинні отримати якісну освіту.

«Тому ми ведемо роботу, переконуємо батьків. Показуємо, куди ми будемо перевозити дітей, в яких умовах діти будуть вчитися, як доїжджати. Там, де немає можливості близько підвозити дітей, а це відстань більше 10 км - в таких населених пунктах ми навіть не розглядаємо такі питання», - зазначив Євген Савін.

Також заступник голови ХОДА підкреслив, що рішення про припинення занять в малокомплектній школі повинно прийматися тільки за згодою територіальної громади.