Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кегичівській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет та кабінет фізіотерапії

У Кегичівській центральній районній лікарні відкрито новий рентген-кабінет та кабінет фізіотерапії

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у церемонії відкриття нового кабінету фізіотерапії та рентген-кабінету в Кегичівській центральній районній лікарні. «Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України, ми продовжуємо роботу зі створення на Харківщині рівних можливостей доступу до якісної медицини для мешканців навіть найменших населених пунктів регіону. Нам потрібно повертати довіру людей до поліклінік, і я сподіваюся, що цьому сприятиме встановлення нового обладнання, проведення ремонту, створення належних умов. Новий сучасний рентген-кабінет дасть можливість якісної діагностики, а в кабінеті фізіотерапії пацієнти зможуть отримати весь спектр процедур, який є в арсеналі медицини України. Тепер у Кегичівській районній лікарні ці кабінети не гірші, ніж у хороших харківських лікарнях», - зазначив Ігор Шурма.

У Кегичівській центральній районній лікарні встановлено сучасний рентгенівський діагностичний комплекс «Медикс» на 2 робочих місця вартістю 749,7 тис. грн., який дозволяє при низькому променевому навантаженні здійснювати рентгенологічне обстеження людини; комплекс забезпечує обробку інформації без використання процесів хімічного проявлення рентгенівської плівки; накопичення інформації здійснюється в цифровому форматі на електронних носіях і дозволяє моніторування в часі змін та динаміки у стані хворого; комплекс дозволяє зберігати відповідну інформацію практично на кожного пацієнта, який хоча би одноразово пройшов обстеження. Також за рахунок залучених коштів проведено капітальний ремонт рентгенкабінету на загальну суму 69,4 тис. грн. 

Новий кабінет фізіотерапії оснащений 8 сучасними апаратами: ультразвуковий інгалятор, опромінювач ртутно-кварцевий, магнітно-ІЧ-лазерний терапевтичний апарат, апарат для гальванізації та електрофорезу, апарат ультразвукової терапії та ін. Загальна вартість обладнання складає 69,09 тис.грн.

Довідка. До складу Кегичівської центральної районної лікарні як структурні підрозділи входять стаціонар на 125 ліжок цілодобового перебування, поліклінічне відділення на 284 відвідувань в зміну з 57 ліжками денного перебування хворих, центр первинної медико-санітарної допомоги у складі 6 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 18 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів.

Стаціонарна допомога надається за 5 профілями. В структурі стаціонару розгорнуті ліжка терапевтичного (55 ліжок), хірургічного (25 ліжок), гінекологічного (15 ліжок), акушерського (10 ліжок), педіатричного (20 ліжок) профілів.

В амбулаторно-поліклінічній ланці проводиться прийом по 19 спеціальностям (загальна практика, сімейна медицина, хірургія, онкологія, психіатрія, наркологія, отоларингологія, офтальмологія, неврологія, ендокринологія, акушерство та гінекологія, хірургічна та стоматологія та інші).