Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На початку 2013 року Харківщина отримає 8 реанімобілів

На початку 2013 року Харківщина отримає 8 реанімобілів

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на початку 2013 року очікується прибуття 8 нових реанімобілів для надання екстреної медичної допомоги на Харківщині. «Ми очікуємо на початку року надходження 8 реанімобілів для надання екстреної медичної допомоги. Це будуть машини покращеного класу марок «Мерседес», «Пежо», які дозволять створити абсолютно інший формат роботи медпрацівників бригад екстреної медичної допомоги і перебування там пацієнтів. Загалом ми розраховуємо на те, що наступного року отримаємо кошти на оновлення парку машин екстреної допомоги. Якщо в місті Харкові ці машини ще не відпрацювали свій ресурс, то в сільській місцевості їх потрібно негайно замінювати», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, також наступного року очікується виділення для Харківської області значної субвенції на придбання медикаментів та медичних матеріалів для екстреної допомоги.

«Ми добилися виділення для Харківської області 19 мільйонів гривень на забезпечення медикаментами і товарами медичного призначення для бригад. Це забезпечення вже з нового року поступить на кожну машину незалежно від того, чи вона в місті Харкові, чи в Харківській області», - повідомив Ігор Шурма.