Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У будинок на Московському проспекті, 248 Г подані тепло і електроенергія

У будинок на Московському проспекті, 248 Г подані тепло і електроенергія

На сьогодні для того, щоб уникнути подальшого охолодження шістнадцятиповерхівки на Московському проспекті, 248 Г, закритий весь контур будівлі – загерметизовані пошкоджені вікна та отвори, перекриті щитами вибиті двері в ліфтах. Мешканцям даний доступ на всі поверхи, крім 10-го, де проводяться слідчі заходи. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, для безпеки прокладено нову електромережу і в будинок подано електрику. Тепло подається по 6 стояках, а на ще 6 ведуться роботи, і опалення буде включено після їх завершеня. Газові мережі відключені, воду мешканцям поки не пустили, бо на виході з будинку замерзла каналізація. Зараз нею займаються аварійні бригади, і до кінця дня питання буде вирішено.

«Вчора відбулося засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій, а на завтра ми плануємо засідання обласної комісії. До цього часу необхідно підготувати великий пакет документів з тим, щоб одразу після затвердження на обласному рівні ми могли передати його до Кабінету міністрів і Міністерства з надзвичайних ситуацій для ухвалення рішення щодо цього будинку. В першу чергу воно буде стосуватися фінансування ремонтних робіт», – повідомив Валентин Дулуб.

Довідка. 16 грудня близько 17:40 на 10-му поверсі 16-поверхового житлового будинку по пр. Московський, 248 Г стався вибух, пожежа розповсюдилася на чотири квартири. У результаті надзвичайної події загинули чотири людини, двоє з них – діти.