Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суддівський корпус Слобожанщини вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України

Суддівський корпус Слобожанщини вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України

Сьогодні в Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня працівників суду, який в Україні відзначається 15 грудня. З професійним святом працівників судової системи привітали заступник голови ХОДА Олег Анпілогов і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, які побажали всім працівникам судів Харківської області подальшої плідної роботи на благо регіону та всієї України, а також вручили найбільш заслуженим співробітникам обласні нагороди. «Напевно, сьогодні немає необхідності когось переконувати в значимості судової системи для побудови демократичної правової держави. Всім відомо, що суд - це єдиний демократичний механізм вирішення конфліктних ситуацій та захисту прав і інтересів держави та її громадян. Реалізація конституційних засад судочинства та наближення їх до світових та європейських стандартів стали сьогодні пріоритетом для нашої держави. Відрадно відзначити, що у зв'язку з цим в нашій країні відбуваються позитивні зміни, і в першу чергу це все зростаюча довіра наших громадян до судової системи. Від того, як працює вся судова влада, багато в чому залежить збереження в суспільстві стабільності, миру та спокою. Я впевнений в тому, що високопрофесійний і авторитетний суддівський корпус Слобожанщини вже вніс свій вагомий внесок у побудову демократичної правової України», - підкреслив Олег Анпілогов, звертаючись до присутніх.

У свою чергу радник ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка відзначив все зростаюче значення судової системи в Україні, а також наголосив на необхідності стабільного законодавства для ефективної роботи судової гілки влади.

«Значення судової системи в житті українського суспільства постійно зростає. Сьогодні ваша діяльність під пильною увагою не тільки в Україні, але і у всій європейській і світовій громадськості, тому що через вас відбувається реалізація прав і свобод людини, захисту конституційних положень. Хочеться побажати всім вам добра, благополуччя і стабільності нашого законодавства, адже всім нам хочеться працювати в умовах правової визначеності, а коли законодавство постійно змінюється, складно перебудовуватися і керівникам, і рядовим співробітникам для роботи в нових умовах», - підкреслив він.