Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тільки об'єднавши зусилля в питанні розчистки річки Сіверський Донець, можна досягти позитивного результату

Тільки об'єднавши зусилля в питанні розчистки річки Сіверський Донець, можна досягти позитивного результату

Як зазначив сьогодні в ході засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, до складу ради входить 50 осіб, але вздовж усього Сіверського Дінця є районні ради, які не менш зацікавлені в розчищенні цієї річки. «Якщо ми об'єднаємо зусилля всіх, хто має відношення до Сіверського Донця, то і фінансові можливості будуть більші . У тому ж Вовчанському районі вже розроблено проект з оздоровлення річки Вовча. Якщо кожна область на своїй території займеться наведенням порядку, то від цього тільки виграє загальна справа», - сказав Віталій Панов.

Також він додав, що в цьому році за ініціативою голови Харківської ОДА Михайла Добкіна розпочато пілотний проект з оздоровлення Печенізького водосховища.

«Тут ми звернулися до науки для того, щоб ту ситуацію, яка склалася на водосховищі, поліпшити. Ми провели зариблення Печенізького водосховища. У цьому році завдяки ухваленій обласною радою програмі та виділеним коштам, ми провели зариблення водосховища - запустили туди 450 тис. особин товстолоба та білого амура. Також, комунальне підприємство з екологічних проблем проводить роботу з боротьби з браконьєрами. Це пілотний проект, в подальшому ми плануємо його поширити на інші водосховища Харківської області. Я думаю, що такий досвід, який ми напрацювали, буде корисний для наших колег в інших областях», - підкреслив директор Департаменту агропромислового комплексу ХОДА.