Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область впевнено посідає провідні позиції в країні щодо підтримки бізнесу

Харківська область впевнено посідає провідні позиції в країні щодо підтримки бізнесу

Завдяки активній роботі зі створення сприятливих умов для роботи підприємців на Харківщині, регіон за різними оцінками посідає провідні місця в країні в сфері підтримки бізнесу та умов для розвитку підприємництва, - підкреслив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин в ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо. «Безумовно, в Харківській області вже багато зроблено, і є результати, які підкріплені багатьма оцінками іноземних профільних видань та журналістів. Згідно до таких потужних видань, як «Financial Times», «Forbes», Харків і Харківська область впевнено посідають провідні позиції від першого до третього місця за підтримкою бізнесу та створеним умовам. За результатами рейтингової оцінки Кабінету міністрів за 2011 рік в галузі підтримки бізнесу Харківська область посідає друге місце в Україні», - повідомив він.

За словами Сергія Авершина, в Харківській області на 10 тисяч населення припадає 80 малих підприємств, що на 10 підприємств більше, ніж в середньому по Україні.

«За цим показником ми посідаємо 3 місце серед регіонів України з великим відривом від інших областей. Це говорить про те, що тут працювати краще, ніж в інших регіонах. Ми беремо участь у конкурентній боротьбі за бізнес - ми конкуруємо і за підприємців, і за інвесторів з Дніпропетровською, Київською, Закарпатською областями, Кримом, тому ми зобов'язані створити тут максимально сприятливі умови», - підкреслив Сергій Авершин.