Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині різні види соціальної допомоги призначені майже 260 тисячам отримувачів

На Харківщині різні види соціальної допомоги призначені майже 260 тисячам отримувачів

Як зазначила в ході прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, сьогодні на Харківщині різні види соціальних допомог призначені майже 260 тисячам отримувачів. Витрати на виплату цих допомог складають більше 1 млрд. 800 млн. грн. «На сьогодні існує більше 26 видів різних соціальних допомог. Із року в рік держава гарантує більшу соціальну підтримку і вводяться нові види допомоги. Найбільша кількість отримувачів – це, безумовно, допомога сім’ям з дітьми. Сюди відноситься допомога при народженні дитини, допомога на дитину до трьох років, допомога по вагітності та пологах», - сказала Олена Захуцька.

Зокрема, вона зазначила, що в цьому році п’ять разів збільшувались розміри виплат по народженню дитини.

«З грудня місяця цього року допомога по народженню на першу дитину складає 28 тис. 830 грн., на другу дитину – 57 тис. 660 грн., на третю і наступних дітей – 115 тис. 320 грн. Ця допомога виплачується одноразово в розмірі 9 тис. 610 грн. На першу дитину наступні виплати йдуть протягом двох років, на другу дитину виплата проводиться протягом чотирьох років, на третю і наступних – протягом шести років», - підкреслила начальник ГУ праці та соціального захисту населення ХОДА.

Також, завдяки соціальним ініціативам Президента України багато уваги приділяється допомозі малозабезпеченим сім’ям. За словами Олени Захуцької, кількість отримувачів збільшилася на 36%. Кожна сім’я отримала додатково, в залежності від складу сім’ї, від 173 до 232 грн. Крім цього, в десять разів збільшилась допомога по догляду за психічно хворими людьми.