Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 14 грудня субсидія на відшкодування оплати послуг ЖКГ може бути призначена з початку опалювального сезону

До 14 грудня субсидія на відшкодування оплати послуг ЖКГ може бути призначена з початку опалювального сезону

На сьогодні у Харківській області нараховано більше 140 млн. грн. субсидій на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг, їх отримують 75 тисяч сімей. Про це повідомила під час прес-конференції начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. За її словами, субсидія призначається як різниця між тим обов’язковим платежем, який сім’я зобов’язана платити – це 10 чи 15% – і нарахуваннями за житлово-комунальні послуги. Олена Захуцька розповіла, що протягом 2 місяців з початку опалювального сезону можна звернутися до управлінь соціального захисту, і субсидія буде призначена з початку опалювального сезону. Інакше субсидія буде призначена з того місяця, коли за нею звернулися.

«Хочу нагадати тим, хто ще не встиг звернутися за призначенням субсидії в зв’язку з початком опалювального сезону: якщо звернення буде зроблено до 14 грудня включно, субсидія буде призначена з жовтня – з початку опалювального сезону. Прийом в усіх управліннях соціального захисту ведеться без перерви, в суботу за скороченим днем», – зазначила вона.

Начальник Головного управління також повідомила, що у ряді випадків, зокрема, коли за субсидією звертається людина, що не є власником житла або хтось з родини не працює і не має доходів, кожен громадянин має право звернутися до конфліктної комісії з тим, щоб щодо його випадку було ухвалено рішення.

«У 98% випадків конфліктна комісія ухвалює рішення про призначення субсидії», – підкреслила Олена Захуцька.

Теги